onsdag 15 april 2009

Teknisk support + kvinna = dålig kombo; Lattekopp + jag = utmärkt kombo


Efter en riktigt "bingo-dag" på jobbet tyckte väl någon någonstans att jag skulle komma ner på jorden igen. Denna någon var en total inkompetent teknisk supportkvinna hos bredbandsleverantören. Här kommer en "kort" sammanfattning om händelserna efter klockan 19:30 ikväll:
Som vanligt (efter en god middag) satte jag på PCn för min lässtund (mejlen) och sedvanlig bloggrunda. Ingen Internetanslutning! Samtidigt satte mannen fart men en indisk gryta till imorgon kväll. Denna gryta baseras på koriander- och fänkålsfrön som ska "poppa" i olja. "So far so good".

Han hade ingen lust alls att avbryta sin matlagning för att fixa problemet (och jag som är beroende och inte gillar bloggabstinensbesvär).

- Ring Bredbandsbolaget, ropar han från köket.
- Det går inte, vi har ingen telefonförbindelse heller.

- Använd mobilen!
- Javisst ja, mobilen…


Svarstid från Bredbandsbolaget: mindre än 30 sekunder (utmärkt - speciellt då man har kontantkort)

Kvinnan i luren krävde nerplockande av våra "tvättlinor" (kablar), isättning i olika nya kontakter och en massa annat konstigt. Då jag själv är 1,66 m och inte når tvättlinorna fick en milt svärande make (1,95+ m) hoppar in och göra jobbet samtidigt som jag pratade med kvinnan. Ingen bra kombo, jag lovar!!!

Här sätter jag stopp och presenterar bara resultatet:

- Fröna i grytan "poppade". De var svarta, orsakade brandvarnaren att tjuta och fyllde lägenheten med illaluktande rök.
- Allt som kunde rivas revs… tyvärr även en relativ värdefull hårddisk (innehållet på den alltså - med makens alla favoriter). Vet inte om den går att rädda men den vibrerade i alla fall när jag kände på den.
- Bokhyllan i arbetsrummet står kvar, pärmarna på den gör det inte.
- Kablarna hänger lägre en förr, vilket är bra då jag nu kan använda dom som tvättlinor precis som engelsmän gör för strumpor, trosor med mera, fast de använder visst värmeelementen för sådant.
- Internet fungerar igen tack vare mannens systematiska felsökning och åtgärd. (Ingen aning vad han gjorde, men det tog två timmar)
- Telefonen är fortfarande död, "so what" man har ju en blogg.
- Maken pratar inte med mig just nu. (Han sitter med sin MP3 spelare och hörlurar och vill helst glömma att han har en 1,66 m kort bloggande dvärg som fru)

Dagens höjdare
I motsats till den okunniga kvinnan ovan har jag bara duktiga IT-kompisar på jobbet. Det vet ni som följer bloggen! Ja dom är mina bästa kompisar också. Ytterligare ett bevis på detta ser ni på bilden ovan: denna underbara Lattekopp fick jag av Thomas - våran "tecky" - i present. Älskar den, den är som skapad för mig, men den hade nog också kunnat bli en av dina favoriter Malin… trots att den inte är limefärgad – eller hur !!! 1 000 tack Thomas, I love you!!!

5 kommentarer:

Lennart sa...

Vilken färgglad och trevlig mugg du har där. Ser så härligt varm ut.

Photos by Storm sa...

Har precis läst din historia och skrattar gott. Kanske för att jag känner igen mig, i det tekniska alltså. I tisdags satt jag två timmar i FYRA olika telefonköer för att få hjälp med att få i gång det mobila bredbandet i min nya laptop. Fy f-n, så sur man blir av att skickas runt runt runt.... Din mugg var jättefin och jag förstår att du är glad för den. Ha en bra dag/Lis

S o F sa...

Tack för ett strålande inlägg från Verkligheten!

Ha det gott!

Farbror Sid sa...

Skulle nu bara varit din nästan världberömda bild "Latteträdet" avbildat på koppen istället ;-)

Ulrica sa...

Bredbandsolaget:( de har jag svurit över ett otal gånger... Teknik är ett gissel när det inte fungerar. Jag sliter mitt hår och fattar ingenting. Bloggabstinens är det värsta :)