fredag 11 maj 2012

Tema Fredag: ”Vår”

Våren kom till Täby igår. På morgonen fanns det liksom ingenting vårlikt att se. På kvällen hade buskarna och träden exploderat. Explosionen hjälptes rejält på traven av rådande aprilväder - ömsom sol ömsom regn. Men tänk att 16 varma grader kan göra underverk. Hur det ser ut hos mig i Täby ikväll ser ni på bilderna. Det där vita trädet som ser ut som ett fyrverkeri står direkt under vår balkong. Lägger också upp ett foto (tagen klockan 12:30 idag) från tulpanexplosionen på Vanadisplan i Vasastan. Ni ser väl att orange är inne i år;-)

Ishockey VM
Ishockey-VM är – konstigt nog – också ett vårtecken. Då jag jobbar nära några hotell har jag verkligen chansen att följa de olika länders supporters. Idag var det ryssarnas tur att invadera Vasastan. Kan väl säga som så: det var i 40-50 års åldern, hade sina familjer med sig, bar inga matchtröjor och såg ut som bara ryssar kan se ut.

Allergier
Pollenallergier hör ju tyvärr också våren till. Själv har jag inga problem, men lyckades ikväll med att åstadkomma samma rinnande ögon som maken. Det räcker med att skära chili och klia sig i ögonen.

Mjölk på golvet
Till sist kan jag berätta något som kan hända alla årstider enligt mig. Ett sätt att bli poppis på Systembolaget kan vara att ha en trasig plastkasse med en lika trasig mjölkkartong i. Kombinationen resulterar i en vit ”lina” bakom som den där stackars killen fick moppa upp. Väldigt pinsamt en fredag kväll kan jag säga, men det hade varit värre med en droppande Bag in box med rödtjut i;-)

Fler vårtecken hittar ni här.

34 kommentarer:

Olga T sa...

Gillar verkligen dina bilder!! Finns det ngt härligare än när körsbärsträden blommar?
Mjöl på systemet är de nog inte vana vid att torka upp :)

Hockey nu!

Annemor sa...

Må smile ved tanken på melken som rant etter deg. Lett å se hvor du hadde gått i alle fall.
Flott utsikt fra balkongen din.
Ha en trivelig kveld.
Hilsen mormor på klagemuren

Freja sa...

Oj, så frodig vårlik växtlighet! Här syns knappt några knoppar ens. Fast det kan ju ha att göra med att det snöade för bara en vecka sedan och är typ plus fyra grader bara...

Agneta sa...

Vackra bilder!
Lite kul med mjölken, fast det är ju billigare än den andra varan!
Ha det gott!
Agneta

Della sa...

Vilka fantastiska träd som verkligen har exploderat. Likadant här. Igår och idag har det hänt massor. Åkte dock på nybörjarfelet att batteriet tog slut precis när jag skulle fota prakten, fast det behöver du inte säga till någon. ;)

Monica sa...

Våren har ju onekligen kommit till Täby.
Att lyckas med att både kassen och mjölkförpackningen är trasig är en konst i sej;-)))
Ha en skön kväll;-)))

Charlotta sa...

Fantastisk utsikt! Vilken prakt!

llhertz sa...

Wow väldigt vad det är utsprunget och prunkande i Sthlm. Kan vara likadant här, allt är liksom regnrandigt så jag njuter av dina blommor istället. Har du hamnat i slagsmål och använt matkassen eller hur kan allt paja samtidigt?
De är samma lampa som i tunneln, klottret skvallrar men att du inte ser det tydliga fönstret?!*besviken* Nä jag vet bilden är allt annat än tydlig :))

Pialotta sa...

Så ser det ut runt om där jag oxså bor.. det exploderar alldeles hemskt mycket nu.. så den där allergin får jag av pollen och inte chilli ;)
Ganska så pinsamt med mjölkpaketen.. men sånt händer o fötter ;) Riktigt fina bilder o stora :)

Marit Johansson sa...

Jamen precis, tänk om det hade varit rödvin som läkte ut på Konsum, det hade varit värre. Åhhhh vilken fin blomexplosion hos dig, om du har den där utsikten är det ju lättare att stå ut med det nyckfulla aprilvädret!

SoF sa...

Vilken plötslig och vacker vårexplosion hos dig.
Å vilken lycka att ha det trädet nedanför sin balkong.

Varma kvällshälsningar/Natti natti!

Bildgatan sa...

Underbara och härliga vårbilder, i vår trädgård i stan ser det absolut inte ut så där - inget allt är borta och kommer inte ens att finnas till sommaren. VI har haft några"marodörer" i föreningen som sett till att allt allt är borta, tråkigt men sant. Tur att jag aldrig är hemma på sommaren.

Apropå ryssarna så lär de väl fira ordentligt nu. =(

Pollen är garanterat inte kul 0och tydligen ska det bli mer än vanligt i år. Hörde det av son och hans flickvän i kväll, den ena nös och den andra var däppt, täppt menar jag naturligtvis.

F*låt men jag skrattar åt mjölken och håller med Monika att det varit värre med rinnande rödvin i matvarubutiken, eller ännu hemskare en flaska renat. =) Fast nu fick du något roligt att berätta för så där i efterskott kan det mest pinsamma verkligen bli kul.

Godnatt ...

4U2 sa...

Det var helt fantastiska bilder! Ja, nu kan du inte säga att du inte har blombilder! Ha,ha,ha! Underbart!

Jah Hollis sa...

Det växer uppenbarligen så det knakar även under er balkong. Hade tänkt nöja mig med maskrosen när jag kom på att syrenen kanske hade börja blomma. Och det hade den ju.

Pumita sa...

Det är klart att det ska vara orange i år, solklart! Då kan jag gå runt och glassa i mitt nya armband (orange fläta med en krona, en cykel och en fotboll på) som jag köpte till Koningingens dag. ;) Underbara vårbilder!!

P.S. Du, ta det lugnt med chilin! Den ska in i hålet under näsan, inte i ögonen. =)

Jane sa...

Synd att blomningen går så fort över bara, kunde gott få njuta lite längre av den :)
Hade sett fram emot lite grillning vid stugan idag men det är lika grått, kallt och blött som igår. Tänkte nämligen försöka få lite hjälp av ungdomarna att göra färdigt mitt staket. Nu blir det tacobuffé hemma istället, vilket innebär att jag måste hitta på ngt arbete för dem före maten, kanske flytta mina bokhyllor, he he ;)) De har ju i alla fall bokat upp dagen hos mig :)

cat sa...

Ja jösses vilken vårexplosion! Fina bilder :)
Hi hi jag riktigt ser framför mig hur den stackaren går där och moppar bakom dig :)

Ama de casa sa...

Wow! Hela våren kom på en endaste gång, alltså.
Snällt av dig att hitta ett sätt att bli sympatiallergier på ;-)

Stare Ström sa...

Vilka fina bilder! Så härligt med så mycket grönt i stan.
Tack för din snälla kommentar, men jag hade sådan tur att magnolian växte ut över en mörk damm.

SigridfraEnget sa...

Perfekta vårbilder!!

Linnéa sa...

Så vackra bilder du tagit av Täby, det var nog de finaste jag har sett därifrån. Kul, häckar ju mest har i Aspudden/Örnsberg o Söder.
Riktigt fint! Avstod fredagstemat denna gång!

Benita sa...

Mycket vackert med blommor och grönska!

Det gick inget vidare i ishockeyn igår, varken för svenskarna eller finnarna.

Anonym sa...

Det var vackra bilder, riktiga vårbilder.

Guldkryckan sa...

Åh..va vacker den nedersta bilden va...gillar såna där små torg där man kan slå sig ner o koppla av mitt i stan o bara njuta av en sådan här oas..smaskens ju :)

Linnéa sa...

Tror jag har kommenterat på bogginlägget men gör det här också för säkerhets skull. Har aldrig sett Täby så vackert! Bra gjort, hoppas Sinneskatten denna vecka, är sur på att datastrul. Hoppas nog fototriss också om jag inte kan hitta det spännande i morgon då jag ska knata under jord o vatten i Citytunneln! Då kanske jag hittar nåt nytt!

Elisabeth sa...

Härliga vårfoton!!!

Hörni sa...

Så vackert! Våren kom till slut, vilken tur. :)

Susanne sa...

Underbar vår bilder. Vår arbetsplats kunde nästan inte ligga bättre till, händer nästan alltid något i området. En bättre placering skulle i så fall vara mitt i citykärnan =)

Pruddelutt sa...

JA orange verkar vara inne i år - var i Värnamo av alla ställen i tisdags och där gick planteringarna i orange. Här har det också exploderat - mina pioner var knappt synliga i onsdags, ni är de uppe med knoppar och allt!

anemonen sa...

Vilken fägring. Vackert till tusen. Hos mig blommar bara tulpaner och pärlhyacinter. Mina kejsarkronor har redan blommat över och de blev inte mer än en tvärhand hög vid blommningen. Konstigt.

Anonym sa...

Haha, Hans och Greta lämnade brödsmulor, du lämnade ett mjölkspår för att hitta hem? Vilken tur då att du INTE är kille och lämnade ett spår av mjölke...!
Kram från blåsigt (halv storm, höhö)och svinkallt Oslo, som dock blommar vackert med både fint utslagna kastanjer, syrener, tulpaner och annat "smått och gott"

Anonym sa...

Hans och Greta lämnade brödsmulot efter sig, och du lämnar ett spår av mjölk för att hitta hem!?
Vilken TUR att du INTE är kille och lämnade ett spår av mjölke...!

Kram från ett kall och blåsigt (halv storm, typ) Oslo, dock med blommande kastanjer, syrener och annat smått och gott.

Pysselfarmor sa...

Tänk vad det skiljer sig med hur långt våren kommit mellan "sta'n" och en skärgårdsö. Har tillbringat hela helgen ute på Ingmarsö och där är allt liiiiiiiitet senare - antar att det beror på att vattnet är kallt och kyler luften....men det har varit en ljuvliga dagar fredag och söndag. Lördag regnade det litet smått emellanåt.

Anders W sa...

Mycket, mycket vår i bilderna! Kanon! eller är det Canon?