tisdag 31 juli 2012

Tisdagstemat: ”Spontant” och lite OS från soffan

Tisdagstemat
Till tisdagstemat kan jag presentera ett av många extremt spontana skyfall den här sommaren. Den första bilden visar er himlens öppning i ett större perspektiv. Ganska dramatiskt faktiskt – betraktad inifrån kontoret på 9:e våningen. Nej jag jobbar inte i ett monsundrabbat land utan i Vasastan i Stockholm.


Självklart vill ni också se en detaljbild av skyfallet, eller hur!? Det är tre minuter mellan bilderna som jag tog klockan 13:37 respektive 13:40. Blixten hann jag inte med och en makrobild på hagelkornen - stora som ärtor enligt ett vittne - får ni använda fantasin till att föreställa er.

OS 2012
Sverige tog sin första medalj av silvervalör i fälttävlan idag. Å hade inte det sista hindret funnits på banan så hade guldet varit i hamn;-) Stort GRATTIS till Sara Algotsson Ostholt!

Damfotboll
Sveriges damlag i fotboll slutade som gruppetta efter en tämligen medioker match mot Canada (2-2). Än en gång fick jag anledning till att reta mig på Hedvig Lindahls insats. Det hade inte skadat om hon åtminstone hade ”fejkat” att röra en fena vid de insläppta målen.

Simning och skeet
Att komma sist i ett försöksheat och lovorda sin egen insats som Stefan Nystrand gjorde idag efter 100 frisim är ett dåligt skämt. Ja, skeet killarna gnällde ju redan innan OS började att de inte såg sina lerduvor på grund av det varierande vädret i England och det gjorde de inte heller. Utslagna med andra ord.

Handboll
Äntligen en seger i handbollen. Herrarna tvålade till England med hela 41-19.

Fler spontana bidrag hittar ni här.26 kommentarer:

Freja sa...

Vi hade oxå monsunregn i morse. Eftersom jag inte behövde vara ute i det tyckte jag det var rätt mysigt.... Tack för OS infon, jag har fortfarande inte sett något, mer än korta snuttar när jag zappat mig förbi...

4U2 sa...

Hoppsan, om det var dina bilders förtjänst vet jag inte men plötsligt tyckte jag det stod "lämna en kamera" i stället för "kommentar" ;)
Ja, vad säger man ... det var mycket vatten hos dig, tänk att denna sommar har inneburit så mycket spontanitet från himlen. Jag skulle klara mig utan den, speciellt de ggr man råkar befinna sig ute i det fria ...

Stare Ström sa...

Tack för OS-info! Jaså vi har fått medalj också. Så duktiga vi är. Men de andra verkar inte vara så bra. Har jag fattat? Vilket skyfall! Så bra du fick det på bild. Jag kan förställa mig resten.

Jane sa...

Såg på Aftonbladets hemsida att det haglat rejält hos er i Stockholm.
Här i Gävle pratade man om att grundvattennivån var väldigt låg, de manade till sparsamhet och att man inte skulle vattna så mycket ... tillåt mig småle ... efter dessa skyfall behöver man nog inte spara på ngt vatten. En sak som jag är riktigt säker på är att man inte behöver vattna :)

Susanne sa...

Ojojoj, vilka coola regnbilder.

Chrisse sa...

Wow, läckra regnbilder

Jane sa...

Visst var det tufft, huset! Det finns i Hammarby Sjöstad :)

Ama de casa sa...

Haha! Precis sådär har vi det just nu. Skyfalligt, alltså :-)

Pysselfarmor sa...

Oj hagel!! Det har vi då inte haft här och inte har det snöat heller,,,men regn fick vi rejält i går! Hela dagen skvalade det. Men jistarns vi är jättenöjda med väderleken här i norr...det är första helregniga dagen.
Du där rutorna behöver väl inte putsas nu efter allt regn som skvalat av dem ;-))

OS undviker jag så mycket som möjligt...ja, TV överhuvudtaget...

Gärdsmygen sa...

Ha, ha! Sa de att de inte såg lerduvorna!! Det har jag missat. Såg faktiskt Silvermedaljen i direktsänding idag. Kul för det var bara av en händelse jag satte på TV:n just då.
Regn är det gott om denna sommar dessutom i form av riktiga skyfall. Tur vi inte skjuter lerduvor!

SV: Coca colaburken var från München.

Eva Trillian sa...

Läcker fotat med skyfallet mot glaset så där !
Jag vet verkligen inte hur vi kunde ha sådan tur hela dagen idag, men vi har sett molnen och fått några droppar på oss men klarat oss undan det värsta!

Hörni sa...

Det regnade här också, precis när jag kommit hem från frissan. Jag som hade tänkt sola sista semesterdagen.

Jättekul med medaljen! Så spännande det var. :)

LissenTo sa...

Vilket härligt glastak, kan tro att det smattrar fin under det.

Ja yes, första medaljen :-)

Mmm precis det jag gillade, kulturkrockarna och sladden till kontakt med "någon" :-)

Du ser du :-)

Annika sa...

för egen del önskar jag att jag vore lite mer spontan men jag hade önskat att regnet inte var fullt så spontant ;-)

viss var det en mäktig insats Sara gjorde :-)

Bildgatan sa...

Vilket regn och nu tillbaka i Luleå och här har det varit supervarmt, nåja varmt i alla fall och en absolut klarblå himmel från kontorets fönster, från köket lite mer moln men solen har varit klar och nu är mångubben hel och så nära och klar.

Boxning nyss, svensken vann mot en puertorikan (stavningen?)Synd att det fanns ett hinder =) Nu hoppas jag åtminstone på Alshammar, hon önskar jag verkligen en medalj.

Jag har koll som du ser, men det beror på att TV:n går för runt.

1 augusti och här sitter både du och jag och fortfarande väntar på sommaren. =(

Mona sa...

Hahahaha! Bilderna är ju hur coola som helst!!! Ja regnet är sannerligen spontant. Ena stunden lyser solen nästan irriterande starkt in genom fönstret och persiennerna åker ner. Nästa stund är det mörkt som om skymningen kommit redan mitt på dagen. Möjligtvis kan rummet lysas upp av blixten...

Kicki sa...

Tur du satt inne! Kan tänka mig att ljudet var bedövande!
Tack för dagens OS-sammanfattning:)

cat sa...

Wow det där skyfallet fångade du riktigt snyggt! Vi hade likadana skyfall men något senare på dagen.
Tack för os-uppdateringen. Kände faktiskt till silvermedaljen i fälttävlan, men resten var nyheter för mig.

Annika sa...

Äntligen en medalj. Så kul och hoppas det blir fler. Häftigt med regnet. Kram

frunatmaken sa...

Klart härligt med den medaljen även om det kändes som om den sista bommen lika gärna kunnat ligga kvar.

Så det här med regnet. Snyggt på bild men nu kan det väl ge sig snart tycker jag.

Monica sa...

Ser ut som frostat glas;-)
Här körde vi damernas gymnastik, ofattbart vilka volter dom gör nu för tiden;-)
Ha det bra;-)

Lennart sa...

Hagel har jag inte sett på länge men i lördags så forsade ju halva Vänern ner här över stan. Ringde mamma i går kväll och då sa hon att hon hade sett på nätet att Nordstan, köpcentret där mitt kontor ligger, hade blivit översvämmat lite här och där. Så hon frågade om våra lokaler hade drabbats. Jag sa att jag har ju semester och ingen har ringt så det är nog OK. Skulle något ha hänt "oss" så finns ju min kollega där. Fast jag känner honom, hade något hänt skulle han ha ringt mig om hjälp för han är lite handlingsförlamad. Eller om jag ska vara ärlig, lat. Vet även att Räddningstjänsten alltid ringer mig först pga, tja, det jag skrev i förra meningen...

Guldkryckan sa...

Ja...det där sista hindret där var ju försmädligt...men så kan de gå ibland...man ska väl inte ropa hej förrän man är över bäcken..ja...det gjorde hon nog inte heller.

Det var bra jobbat tycker jag :)))

Marit Johansson sa...

Ja det var inget lätt sommarregn det där... ser verkligen ut som om ett monsunregn..
Jag undrar hur man gör för att fånga dom där blixtarna på bild, igår fick jag uppleva det värsta åskovädret jag någonsin varit med om, försökte fånga blixtarna men lyckades inte med en enda..

llhertz sa...

Japp vi hade alltså samma skyfall med hagel och åska i Hälsingland och Stockholm. Måste säga att du lyckades fånga slagregnet suveränt mycket coolare än jag :)

Benita sa...

Snygga bilder blev det i alla fall, alltid något som är positivt med regnandet. Regn både igår och idag hos mig med i fall det är någon tröst. :)