tisdag 3 november 2015

Dagens upptäcksfärd

Det är mycket man kan upptäcka en gråmulen dag här i stor-Stockholm. Tänkte dela med mig av dagens upptäcksfärd till er. Jag menar - enligt era många och fina kommentarer nosar jag och min Son(n)y ju upp lite annorlunda saker att vila ögonen på. Å era åsikter förpiktigar, helt klart:-) Enjoy!


Det var maken som upptäckte en "ny arm i luften" imorse när han tittade ut genom köksfönstret. Vilken tur då att jag på vägen till Roslagsbanan kunde zooma in vad som hände. Liebherr kranens arm plockades ner och ligger nu på marken. Synd bara att den ensamma killen däruppe inte valde gårdagen för jobbet. Den bilden hade ju varit kanoooooon med en blå himmel som bakgrund.


Dessa två kickbikes och den tämligen vanliga cykeln (observera den lila hjälmen) stod fastkedjade på samma ledstång. Det såg riktigt roligt ut tyckte jag, speciellt då jag alltid trott att poängen med kickbikes är att man fäller ihop dom för att ta med sig in i byggnader.


Här kan ni få köpa en bajsfärgad toarulle för endast 10 kronor... Å om ni får löss eller om ni har klåda på hårbotten är det bara att spendera en tia till för en sådan där visp.



Favo kollegan Eva bjöd på lunch idag. Hon nosade upp en ny restaurangbekantskap - Arirang - en koreansk restaurang på Luntmakargatan. På bilden ser ni rätterna vi valde. Kyckling respektive biff Zapche - Glasnudlar marinerade i söt soja med strimlade grönsaker och grillad kyckling/biff. Fem poäng av fem möjliga. Arirang rekommenderas varmt! Tack Eva för en suverän lunch!

24 kommentarer:

Ama de casa sa...

Arirang är en toppenrestaurang! Saknar det asiatiska köket här - förutom kinarestauranger då, det finns det typ en i varje kvarter... :-)

Rantamor sa...

Koreansk restaurang har jag aldrig varit på, men vi har två thaivagnar här där vi kan köpa mat, men jag har ännu inte köpt nån mat där.
Men nån dag måste vi ju då prova den maten...
Jag vet den dagen slipper jag ju göra mat, men jag gillar ju matlagning så det är ju inte där det sitter.

Nu har jag kappläst lite hos dig och såg att du hade länkat till mig, tusen tack...
Tyckte det var så kul att du fick silvermedalj i fototrissen, du som är så flitig bloggare och trissare.

Själv har jag inte suttit så mycket vid datorn den senaste tiden eftersom min kropp helt enkelt inte har pallat för det, men jag får blogga i den takt min kropp pallar för.

Tjingelingen från Rantamor.

Geddfish ♥ sa...

Jag har då aldrig ätit på en koreansk restaurang, vad spännande!
Mums, ser det ut som.
Gillar dina lyftkransfoton ;) Kickbikarna och cykeln var häftiga också som motiv.
Att dessa huvudkliare har blivit så billiga?!? Kommer ihåg den jag köpte på Hälsokost för några år sen, kostade väl minst 150 spänn eller nåt.
Må väl.

Beppan sa...

Wow - trots att jag nyss ätit en suverän fisksoppa - finns recept på min receptblogg - blir jag riktigt sugen. Får komma ihåg restaurangen till nästa besök i Hufvudstaden.

Bajsfärgade toarullar känns inte som någon hit...

Guldkryckan sa...

På vägen till kneget har de tre kranar i full aktion...en del den beryktade "Västlänkens" små projekt för att fixa till allt så man kommer fram här i stan...infrastruktur heter det väl.

Skethusrullar av rätt färg...äntligen något vettigt att investera sina surt förvärvade slantar i ;)

SV: Är riktigt nöjd med den bilden...ibland så händer det ju.....den satt som den där "smäcken" som gjuten. Tack Bp :)

Susjos sa...

Hihi..tänk att du är så förtjust i dessa kranar!
Å tack för restaurangtips!!! Ser gott ut!

Den där "hårvispen" är ju underbar, men kan vara riktigt farlig. En bekant till mig fick hårmassage med just en sån där "visp" av lilla sonen, men den slant och hon fick in den i örat och trumhinnan sprack! Tror dock att hon är återställd nu! Galet va?!

Steve sa...

Dagens kran och sedan som vanligt, en salig röra. Dock alltid lika underhållande och lärorikt.

Comsi comsa sa...


Maten ser god ut och det stället skall provas. Älskar asiatisk mat....
Kramen fotade du fint, själv får jag både svindel och nackspärr om jag ger mig på att fota något på höjden.

Färdigbajsat toalettpapper vill jag inte ha. Nix =)))))

Susanne sa...

Undrar vem som köper bajsbrunt toapapper?????

Marit Johansson sa...

Dåligt att de inte har vett att göra sådana jobb mot blå himmel :)
En sådan där huvudmassage har jag haft en gång i tiden, betalade betydligt mer än 10 kr för den... det var inget bra köp!

KajsaLisa sa...

Tänkte på exakt samma sak när jag såg bilden blå himmel (eller åskmoln) men den där kranen pryder ju sin plats i bloggen i alla fall.
Sen har jag gett upp att försöka komma ikapp dina lunchrestauranger. Testade en på Drottninggatan i alla fall.

FREEDOMtravel sa...

Nu visas det asiatisk mat här igen... dregel ;) Nu behöver jag ju iofs inte klaga över att det inte serveras asiatisk mat i Bol, för det serveras ju ingen mat alls ;) Och igår lagade vi fläskfiléwok här i bilen så det var ju ganska asiatiskt :) Dessutom kunde vi njuta av min favoritgrönsak broccoli (fanns på Lidl) som är en sällsynt och svåråtkomlig delikatess i Kroatien ;)

Ama de casa sa...

sv: Kul att du påpekade det där med min snygga frisyr... Tack, det var snällt!

Saken är den att på "min" salong fanns det två frissor. Den ena har dragit tillbaks till Sverige, och den andra har precis fått barn. Så salongen har klappat igen!
Så jag letar nu efter nån annanstans att klippa mig, alltmedan håret växer hejvilt. Haha! :-)

Ama de casa sa...

sv: Nej, Anders har inte ett uns av tandläkarskräck. När han var där i rummet intill (han blev "frisläppt" mycket tidigare) så hörde jag hur dom pratade datasnack. Uppkopplingshastigheter och sånt. Och när han inte kunde prata (tandläkare gillar ju att stoppa en massa saker i munnen på folk) så låg han och tänkte på några programmeringsgrejer som han håller på med nu :-)

Själv hade jag en "nära-döden-upplevelse". Livet är inte rättvist ibland... ;-)

Annette sa...

Ser jättegott ut! I helgen skall vi se om vi inte kan få tid att ta oss till Täby c och testa de där hamburgarna som du skrev om för ett tag sedan. Jag kollade ju upp deras meny, och har redan bespetsat mig på vilken jag skall välja :) Tänkte passa på att julshoppa samtidigt, eftersom jag avskyr trängsel är det nog bäst att klara av det mesta redan nu. Kranbilden ger mig nästan svindel. Är enormt höjdrädd, men det verkar inte mannen på bilden vara... Gillar sådana ögonblicksbilder ur vardagen :) Har förresten några skyltbilder klara inför söndag, jag tänker visa hur jag gjorde bort mig totalt i går...

cat sa...

Nu blev jag nyfiken på koreansk mat. Ska kolla om det finns någon restaurang i mina trakter. Trodde också att man tog med sig kickbikes in.
Med tanke på att ridningen gett mig sjukt bra balans och det faktum att det var kav lugnt på havet, så hade jag nog haft en sportslig chans att stå kvar på brädan.

Tredje året i Hjo sa...

Killen i kranen borde ha vetat bättre, en sådan gråmulen dag.

Olga T sa...

Skrattar åt toapappret. Ser inte så inbjudande ut...
Det gör däremot maten, bara doften som saknas!

Marina sa...

Koreansk mat är himla gott så jag förstår att det smakade bra!

anemonen sa...

Tackar tackar för fin kran för visst är det lite speciellt med sådana grejor. Stora don menar jag då och den där färgen på toapappret skulle inte jag vilja ha i min hållare och när jag läste ordet löss började det som alltid att klia i hårbottnen. Lustigt men sån är jag. Rätten ser lite ut åt b hållet men när jag läste vad den bestod av ja då rann det till i munnen och till och med jag som är kräsen på främmande starka rätter blev sugen på en portion här.

Mias Mix sa...

Mmm så gott! Där kanske vi ska äta nästa gång vi försöker träffas :)

Eva Trillian sa...

Du får mig att längta till pension :)

Carita Liljendahl sa...

Tycker att det alltid finns en massa av de där "armarna" i Stockholm :-)
Verkligt förmånliga saker i korgarna, inte ofta man hos oss får nåt vettigt numera för 50 cent eller en euro... tror ni gör klokt i att behålla er krona om ni kan :-)

Susanne ❤️ sa...

Åhh vad du gör mycket önskar att jag kunde hänga på dig en dag du gör så mycket bra saker och ser så mycket man aldrig tänker på när man själv går där !!
Stor kram till dig Sanna