måndag 27 mars 2017

Helgbilden och Glad Måndag

Nu har Marit i och för sig pausat Helgbilden den här veckan, men jag är så ”inkörd” på att varje måndag lägga upp några foton som jag tagit under helgen att det blir tre helgbilder ändå.

Gaming Lounge
Som jag berättade här besökte maken och jag Dustin Expo i Globen i lördags. Där fanns det inte bara en massa tekniska elektronikpryttlar utan även ett stort utrymme för spel – Gaming Lounge. Kan lugnt säga att vi drog upp medelåldern ett snäpp där. Dessutom ångrade vi djupt att vi inte tagit med oss ögonproppar… Då vet man att man är gammal;-)


Radiostyrd bil
Å på tal om spel så kan jag ju inte låta bli att klassa även radiostyrda bilar som lek. När jag hörde det karakteristiska ljudet från en radiostyrd elbil på innergården hämtade jag kameran direkt. Blev extra glad över det faktum att det inte var ett barn utan en vuxen som lekte där. Att sedan killen hade en orange jacka på sig och hans bil var limegrön gjorde ju inte saken sämre direkt:-) Om ni tycker att bilen är suddig så har ni helt rätt. Men försök själv någon gång att zooma in en radiostyrd bil som kör med världens hastighet;-)
Helgbilden är Marits fotoutmaning. I vanliga fall hittar ni fler helgbilder hos henne.

Flera bidrag till Glad Måndag hittar ni här.

Det här inlägget är mitt 27:e inlägg till Blogg 100. 27 down, 73 to go.


söndag 26 mars 2017

Skyltsöndag #98

16,4 grader ute idag och mestadels sol. Det är väl en logisk BP-förklaring för att jag inte är direkt tidig ute med mitt bidrag till denna Skyltsöndag. Men den som väntar på något gott…;-)

Här kommer veckans skyltskörd.


Språkpolisen i mig reagerade direkt här – Gå till boten med problemet. Sedan läste jag texten och hoppades på att fler än jag leker språkpolis, läser och reagerar på BRIS uppmaning.


Den här skylten är riktigt fyndig tycker jag. Himla rolig text. Dessutom gillar jag Hasselbackspotatis, dock inte nödvändigtvis i form av en soffa.


Här finns det inte bara skyltar. Nej då, en tampong(!) har hamnat mitt bland påsarna med färska rödbetor. Inte att undra på att jag ogillar rödbetor i alla former. Å nej, jag har inte arrangerat bilden. Tiden då jag använde tamponger är liksom förbi om man säger så.


En minst sagt annorlunda skyltning för en högtalare(!). Jag menar just i fall att man får för sig att lyssna på musik när man dyker till exempel så är ju den här högtalaren den perfekta lösningen.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.


Det här inlägget är mitt 26:e inlägg till Blogg 100. 26 down, 74 to go.

lördag 25 mars 2017

Det är mycket som händer den här helgen


Bollnäs supportrarna hade valt McDonalds som "camp" några timmar innan matchen. De som är klädda i rött är Edsbyn supportrar.
Inte bara att det var åtta grader och soligt idag, nej då. Det är också mycket som händer den här helgen, det mesta i Stockholm. Eller vad sägs om

- Lönehelg
- Våffeldagen
- Bandyfinal Edsbyn-Bollnäs, Tele2 Arena. Resultat 3-1.
- Stockholm Tunnel Run Citybanan
- VM-kval Sverige-Vitryssland, Friends. Resultat 4-0 – yiipphhiieee:-)
- Stockholm Tunnel Run Citybanan
- Dustin Expo, Globen
- Sommartid

Det kan hända att jag har glömt något. Vi valde inte helt otippat Dustin Expo av den enkla anledningen att vi varje år vill veta hur många pryttlar vi fortfarande vet vad de föreställer och vad de är till för. De blir färre och färre för varje år kan jag säga. Men roligt är det;-)

Bollnäs supportrar
Redan i en proppful tunnelbana på väg till Globen träffade vi på ett helt gäng med Bollnässupportrar som inte var från Bollnäs utan från Ljusdal. De otroligt trevliga killarna upplyste oss om att är man från Hälsingland så håller man antingen på Edsbyn eller på Bollnäs, om de egna laget Ljusdal spelar i en lägre division. Grabbarna talade även om för (stackars) mig att Hammarby inte finns på världskartan. Artig som jag är lät jag bli att påminna dom om att Hammarby faktiskt spelar i Allsvenskan medan Ljusdal… ja, ni fattar.

Dustin Expo
Expon hade fler utställare än tidigare år och riktade sig till både företag och privatpersoner. Såg dock inga kameror alls och inte så många ”bloggvänliga” (=färgglada) pryttlar heller, men några roliga motiv hittade jag såklart åt er, eller jag försökte i alla fall
Enjoy!


En lite annorlunda och fräck datamus.


Externa hårddiskar i läckra färger. Saknade dock en limegröna variant;-)


Skulle man vilja dyka med en laptop och läsa de senaste börsnoteringarna så varsågod! Det första jag tänkte på var biltvätt - jag menar datortvätt;-)


Dagens höjdarbild: så här umgås man på en elektronikmässa. Den lilla tjejen var totalt fascinerad av vad hon gjorde.

Det här inlägget är mitt 25:e inlägg till Blogg 100. 25 down, 75 to go.

fredag 24 mars 2017

Fula fiskar

Idag har jag ”bara” fått elva skräppostmeddelanden i min inbox hos Gmail. Jag slutar aldrig förvånas över hur företagen hittar mig, då jag absolut inte googlar på ämnen som dessa skojare försöker få mig intresserad av. Jag menar 6 mejl från ett företag som erbjuder mig att förlora mina sparpengar, två meddelanden med lurendrejeri-mjukvara, samt två nästan seriösa erbjudanden och så till sist en skräppost från en avsändare som inte vet att det heter ”en” iPhone och inte ”ett”.

Mejlkonto
Den enda rimliga förklaringen är att dessa oseriösa företag letar fram min mejladress hos alla bloggare jag följer och kommenterar hos. Det är då en himla tur att Gmail har ett utmärkt spamfilter.

PS. Tyckte att den otroligt fula fisken som troligen är en rödspätta passar utmärkt till texten. Observera att den har ett horn eller om det är en sugpropp på huvudet. Inte att undra att jag tycker att rödspättor är kattmat;-) DS.

Det här inlägget är mitt 24:e inlägg till Blogg 100. 24 down, 76 to go.

torsdag 23 mars 2017

Så typiskt för oss nollåttor

När solen skiner från en klarblå himmel och det är sju plusgrader ute, då lämnar vi nollåttor idet och letar upp uteserveringar som helst ligger i lä. För det mesta (men absolut inte alltid) lutar vi oss då tillbaka i stolen, lägger huvudet mot ett fönster alternativt en husvägg, slutar ögonen och bara njuter. Ögonen öppnas endast för att hitta kaffet som står på bordet. Detta är en ritual som upprepar sig varje år vid olika tidpunkter. Här kommer några bilder från årets första utefika. Enjoy!


Som ni kan se hamnade maken och jag först inne i Café Bravo vid Liljeholmstorget, då uteserveringen i lä var fullsatt.


När två killar lämnade sit utebord störtade vi ut och tog över platserna. Därifrån hade man en perfekt överblick över gästerna, som dock inte lutade sig tillbaka mot väggen.


Den här kvinnan löste korsord occh hade en konstig grunka i handen. Vet inte om det var en inhalator eller en elcigarett.


Dessutom såg vi årets första krokusar. Bara en sådan sak! De stod på alla bord på uteserveringen. Perfekt service för oss nollåttor som ofta också råkar vara asfaltbönder som liksom inte tar direkt tillgång till vårblommor;-)


Även dessa två njöt av solen och troligen även av kvarvarande kaksmulor på tallrikarna.


Det här inlägget är mitt 23:e inlägg till Blogg 100. 23 down, 77 to go.

PS. Ett sent inlägg som ni har märkt. Hälsar på er under kvällen. DS.

onsdag 22 mars 2017

Två av varje sort och ett leende

Som de flesta av er vet jobbar Susjos inte bara som barnmorska utan också som gympaledare hos Friskis och Svettis. Som ni ser på bilden så är det inte alls ofarligt att röra på sig. Man kan tappa en ganska så vital kroppsdel.


Det är uppenbarligen inte helt riskfritt att vara ”modell” heller. I det yrket kan man till synes tappa både huvudet och båda armarna. Då skyltdockan står i en klädesbutik i Danderyd Sjukhusets entré är det dock nära till hjälp.


Det här två bilderna är till AMA, som troligen behöver leta efter en papperspåse nu för att häva hyperventileringen. Den här väldigt konstiga motorcykeln hade uppenbarligen väldigt svårt att hitta en parkeringsplats.


Har man en Mercedes SUV och parkerar utanför förlossningsavdelningen på Danderyds Sjukhus är det absolut inget krav att vara läskunnig för att kunna tyda skylten (Parkera med fordonets front mot husväggen).


Hoppas ni fick er fyra goda skratt så här långt. Avslutar därför med ett tandlöst leende på en otroligt god macka som jag åt idag.


Det här inlägget är mitt 22:a inlägg till Blogg 100. 22 down, 78 to go.


tisdag 21 mars 2017

Weekly photo challenge: Vecka 12 – Fordon


En radiostyrd bil i rörelse, därav oskärpan.


En lådbil med en noshörning vid ratten.


En Mercedes i miniformat med en lycklig pokje som förare.


En farkost som skulle kunna vara en ko på hjul om den inte var gul. Observera rimmen:-) Läste på några bloggar att det är Världspoesidagen idag så...

Så här säger synonymer.se om ”fordon”:

åkdon, vagn, kärra, bil, åk, fortskaffningsmedel, färdmedel, transportmedel, vehikel.

Åsså här ser jag på saken efter att ha roat mig med igår kväll att leta fordon i fem mappar med nästan 50 000 osorterade bilder. Det första fotot som dök upp till temat var en radiostyrd bil. Bild nummer 2 och 3 råkade bli barn-/lådbilar. Med andra ord snubblade jag inte bara över fordon utan fick en röd tråd på köpet. Ibland ska man ha tur helt enkelt.

Det är Sanna som har uppfunnit denna så roliga fotoutmaning.

Här hittar ni fler fordon.

Det här inlägget är mitt 21:a inlägg till Blogg 100. 21 down, 79 to go.

måndag 20 mars 2017

Helgbilden och Glad måndag

Måste medge att jag bara tog fyra bilder i helgen. Detta kan mycket väl bero på att det var tämligen grått i lördags men extremt soligt igår. Och när det är soligt och varmt på balkongen brukar jag ju plantera mig där med en bok, vilket jag också gjorde.

En solnedgång till
Först vid klockan 18:45 slog det mig att jag borde fota något till Helgbilden. Det fick bli ytterigare en solnedgång. Tur att den skiljer sig från den jag la upp i torsdags;-)


Spindel
Ni som lider av spindelfobi bör kanske scrolla ner till sista bilden. Men jag kunde faktiskt inte låta bli att fota den här spindeln. Att den är suddig kan antingen bero på mina otroligt smutsiga fönster eller det faktum att spindeln faktiskt satt på mittenglasrutan i treglasfönstret. Hur den har tagit sig in där är en gåta för mig. Å idag har den på något konstigt sätt tagit ut sig därifrån också.


Korg i taket
Kan ju inte avsluta inlägget med en suddig bild på en spindel, eller hur!? Alltså tänker jag bjuda på lite frukt och grönt i korgar som hänger i taket i Mörby Centrum. En annorlunda utsmyckning som gjorde åtminstone mig riktigt glad:-)


Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

Carita har uppfunnit "Glada måndag".

Det här inlägget är mitt 20:e inlägg till Blogg 100. 20 down, 80 to go.

PS. Stort tack för alla era kommentarer till Skyltsöndagen och framför allt till mitt ”rökiga” inlägg i lördags. Det var helt otippat att ett inlägg med en så tråkig rubrik som ”Ett nytt EU direktiv” kunde resultera i såååå många kommentarer. Och några pekpinnar fick jag inte heller;-) Ni är fantastiska! DS.

söndag 19 mars 2017

Skyltsöndag #97

Idag får ni och jag klara mig utan Claes-Görans skyltar. Å då jag större delen av den gångna veckan sett till att min och makens förkylning har frodats blir det faktiskt inte bara nytagna skyltar heller. Tre bilder tog jag på Båtmässan för två veckor sedan, men två nya foton tog jag i alla fall igår.


Det här är en bastu, vilket tog mig ett tag att förstå. Vet inte om den fungerar som en ”simmande” bastu eller om den monteras på en brygga/båt. Men tillräckligt med skyltar och två postlådor finns det i alla fall.


Oooops!


Så här ska motorolja presenteras. Då blir til och med jag intresserad. Motuls knallröda sittgrupp är riktigt fräck tycker jag.


Hur var det nu igen – det går att se ansikten precis överallt. Även här.


Här skrattade jag gott. Inte åt Taxiskylten, för den är ju tämligen tråkig. Men som ni ser på den blåa registreringsskylten på den svarta Mercedes så är det en diplomatbil från Egypten som parkerade på platsen som är reserverad för taxibilar. Trodde taxi var ett tämligen internationellt ord…


Det här inlägget är mitt 19:e inlägg till Blogg 100. 19 down, 81 to go.

Pumita
har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.
Alla skyltare hittar ni här.

lördag 18 mars 2017

Ett nytt EU direktiv


What's new?


En sanning med modifikation. Extra ciggen håller man tyst om.


No comment.

Som ni ser i min blogglista till höger följer jag 35 bloggar regelbundet. Sedan läser jag tio bloggar till. Med andra ord har jag 45 bloggkompisar. Så vitt jag vet finns bland dessa förutom jag själv bara två ”riktiga” rökare och en ”periodare”. Rätta mig gärna om jag har fel. Är medveten om att det här inlägget kan resultera i en rejäl dipp vad gäller kommentarer, men jag chansar;-)

Nya bildhälsovarningar
I några veckor har jag genom en liten lapp i cigarettpaketet blivit förvarnad om att ett nytt EU direktiv kommer att resultera i ett antal avskräckande bildhälsovarningar direkt på paketet. Helt okej, då jag sett dessa varningar i utlandet ett tag.

Antal cigg i paketet
Har rökt länge, men har aldrig räknat antalet cigg i ett paket. Har helt enkelt utgått ifrån att det innehåller 20 stycken. När jag köpte en limpa Marlboro Gold idag lärde jag mig dock att hittills innehöll paketen bara 19 cigaretter, men i och med det nya direktivet ökar antalet till 20. WOW, vilken logik;-)

Ökat pris

Men med tanke på att det måste ha kostat en slant att trycka dessa lappar, de nya paketen (fyrfärgstryck!) samt öka antalet cigaretter med en så är det ju logiskt att cigarettillverkarna passar på och finansierar dessa kostnader med en prishöjning på 38 kronor per limpa. I love EU:-(

Det här inlägget är mitt 18:e inlägg till Blogg 100. 18 down, 82 to go.

fredag 17 mars 2017

Det där med språkbruk

Två bonusbilder som inte har ett dugg med inlägget att göra. Men min novemberkaktus har vaknat till liv, och sin vana trogen blommar den även i mars/april. Blommorna är dock inte lika röda/rosa som i november utan betydligt ljusare.

Några av mina fina bloggkompisar recenserar böcker regelbundet. Har aldrig skrivit en bokrecension och ska inte börja med det heller. Sådant är jag nämligen inte bra på. Men jag kan inte låta bli att introducera boken ”Orten” skriven av Joakim Zander för er. Boken motsvarade omslaget, med andra ord den var bra.

Förorter
Efter att ha läst boken kunde jag konstatera att jag borde kanske röra mig mindre i innerstan och på Söder och i stället besöka förorterna då och då. Alltså jag menar de mera ökända förorterna alltså. För där verkar de pratas ett helt annat språk än vad jag är van vid.

Några smakprov
Här kommer ett liiiiitet urval av uttryck som finns i boken. Författaren borde ha gjort en bilaga med alla invandrarsvenska ”nya” ord tycker jag. Men som tur är finns det ett lexikon här som jag faktiskt använde för många av orden som jag inte visste vad de betydde.

Chok – mycket
Sho bre - Läget?
ey; ey len – Hej, hallå
sharmuta – hora
abri – grabben
habibi – älskling
len – kompis
aina – polis
aight – okej
händish – händer
jalla - skynda, kom
shuno - snubbe, kille
brush – bror
yao - hörru
stiffish - stel
gäri – brud, tjej


PS. Boken är visserligen skriven 2015, men den kändes mycket aktuell med tanke på händelserna i Västerort för några veckor sedan. Kidsen i Rinkeby måste ha haft ”Orten” som förelaga för kravallerna… DS.

Det här inlägget är mitt 17:e inlägg till Blogg 100. 17 down, 83 to go.


torsdag 16 mars 2017

Framförhållning


Klappat och klart:-)


I stället för en bild på en gammal resväska får ni dagens solnedgång.

Även om det låter osannolikt så har jag faktiskt framförhållning… ibland. Ni vet, efter den 30 juni 2017 blir ju 100- och 500-kronorssedlar samt 1-, och 5-kronorsmynten ogiltiga. Då jag hade ett ärende till min bank idag tänkte jag att följa rådet att packa alla våra parkeringsmynt (som ju redan nu inte fungerar längre i automaterna) i en plastpåse (från Teknikmagasinet) och lämna in den på min bank.

Det gick så bra så
Killen tog emot påsen, hällde över mynten i en Loomis dito, skrev ut två kvitton och inom 5-10 arbetsdagar sätts pengarna in på kontot. Smidigt!

Det gick mindre bra…
… för en herre i 50-årsåldern med en gammal resväska i läder vid kunddisken brevid. Han hade ärvt väskan med sedlar i olika gällande valörer. Killen hade till och med tagit med sig officiella handlingar som bevisade att det var ”legala pengar”. Nej då, han fick bege sig till Kista och lämna in sedlarna på ett särskilt ställe där de tas mot. Han var inte glad.

Får jag fota väskan?
När jag frågade herren om jag fick fota väskan höll jag först på att nästan få en smocka. Sedan föll han för mitt snoriga leende och gick med på det. Men där tog det stopp, då den finniga kundservicekillen upplyste mig om att det rådde fotograferingsförbud.

Ja, ja man kan ju inte lyckas jämt;-)

Det här inlägget är mitt 16:e inlägg till Blogg 100. 16 down, 84 to go.

PS. Tusen tack för alla era krya på hälsningar. De har inte hjälpt än. Men då jag delat med mig av min förkylning till maken så är jag åtminstone inte ensam om "lidandet" längre;-) DS.

onsdag 15 mars 2017

För- och nackdelar med en förkylning


Chillbeans - läckert. Kolla färgerna!


Gibbon som säljer slacklines hade gjort sin egen graffitivägg. Gillas skarpt!


Den samiska flaggan på Åsele Rökeriets monter var felvänd, men annars är den färgglad och vacker tycker jag.

Egentligen finns det ju inga fördelar med en förkylning, eller hur!!? Men då jag är en glad person har jag ändå kommit på några positiva saker med en förkylning.

Fördelar
- Sova till mitt på dagen med extremt gott samvete.

- Sitta på en solig balkong med pappersnäsdukar och ingefära shots samt en deckare till klockan 16, då temperaturen sjönk från 26 till 16 grader. Detta utan att röra en fena.

- Få en väldigt sexig röst – enligt maken.

Nackdelar
- Näsan börjar likna Rudolfs mule.

- Åsynen av pappersnäsdukarnas innehåll är långt ifrån upphetsande.

- Avverkning av skog gillar jag inte. Men enligt maken hade mina snarkningar de senaste nätterna kunnat avverka ett större skogsparti.

- Total avsaknad av smakkänsla. Makens extremt heta soppa kryddad med massvis med chili och ingefära rensade i och för sig bihålorna, men smakade ingenting.

- Börjar känna mig ”välanvänd” – ett uttryck jag aldrig hört i samband med personer. Det är Nalta som verkar ha uppfunnit ordet i detta sammanhang. Efter hennes förklaring i en kommentar förstår jag nu precis vad hon menar. Atjoooooo;-)

Det här inlägget är mitt 15:e inlägg till Blogg 100. 15 down, 85 to go.

PS. Då jag inte vill visa er gul gegga i en pappersnäsduk väljer jag att lägga upp några riktigt glada färgklickar från Båtmässan förra veckan. DS.

tisdag 14 mars 2017

Weekly photo challenge: Vecka 11 – Sten

Så här säger synonymer.se om ”sten”:

berg, bergmaterial, grus, singel, klippa, block, bumling, ädelsten, juvel, kärna.

Kan väl säga som så att jag lyckades med tre av synonymerna på ett kanske litet annorlunda sätt. Bilderna är tagna igår och idag, och det trots att jag inte var/är i form. Har nämligen drabbats av en förkylning från ”hell” för första gången på minst 10 år. Så jag ska nog inte klaga alltför mycket, vilket jag inte gör heller. Nu vet jag dock vad killen i reklamen menade med:

- Ni tjejer snackar om att föda barn… men ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld.


Enjoy!


Här har jag lyckats med att fånga en krokodil på innergården. Den är gjord av grus och snö.


Det här cirka 25 meter långa berget vid sidan om vår parkeringsplats består av samma material som krokodilen.


Här under Stocksundsbron hittade jag några arrangerade bumlingar och stenar.


Några av stenarna där är sprejade.


Sist men inte minst en färgkick! Viveca Sten. Jag tänkte nog lite ”outside” the box här;-)


Det är Sanna som har uppfunnit världens roligaste temautmaning – Weekly photo challenge. Här hittar ni fler ”steniga” bidrag.

Det här inlägget är mitt fjortonde inlägg till Blogg 100. 14 down, 86 to go.

PS. Kikar in hos er under kvällen. Atjoooooooo;-) DS.