onsdag 16 augusti 2017

Weekly photo challenge: Vecka 33 – ”Låst”


Som ni vet vid det här laget var jag ju ganska så låst förra veckan då jag inte hade min laptop. Men den här veckan är jag med i Sannas roliga veckoutmaning igen. Temat är ”låst”. Bilderna är dagsfärska och inte speciellt upphetsande, men jag lyckades i alla fall med en röd tråd som ni ser:-)

Sanna har uppfunnit Weekly photo challenge.

Fler låsta bidrag hittar ni här.tisdag 15 augusti 2017

Back on track igenEfter nästan en vecka utan dator är jag (nästan) back on track igen. Efter många OMG och AARGH kan jag idag äntligen brista ut i ett WOW! Med andra ord var favokollegans senaste present till mig – tre coola magnetiska bokmärken - extremt vältajmad. 1 000 tack tjejen:-)

WOW som sagt

Kan bara säga WOW om Sven hos DataOne i Näsbypark. Sven ser inte alls ut som en Sven utan mera som en Markus eller Magnus, och det är han som återställt min laptop efter ett ”korrumperat Windows”(?????). Han räddade inte bara alla dokument och bilder (fotona hade jag backup på) utan installerade också alla programm, webbläsare, virusskydd med mera utan extra kostnad. Vilken service av den kunniga, kolugna och väldigt sympatiska Sven. Tyvärr ville varken han eller den (snygga) butiksägaren vara med på bild.

1 200 kronor
När jag såg fakturan på 1 200 kronor för flera timmars jobb som Sven lagt ner kunde jag inte låta bli att säga ”Skämtar du?!" Ägaren trodde först att jag tyckte det var dyrt.

BP: Jag menar det är ju skitbilligt!

Ägaren: Ja, vi gör vårt bästa att hjälpa våra kunder till rimliga priser. Dessutom ingår tre månaders garanti.

Dricks till Sven
BP: Jag vet att det är väldigt osvenskt, men får jag dig dricks?

Sven (rodnade en aning där): Det behövs inte, men kanske liiiiiite dricks då.

Han fick en rejäl slant kan jag säga. Det var han verkligen värd. Åsså vet jag var jag köper min nästa dator, helt klart!


PS. Det enda som inte gick att återställa var alla mejladresser och kontakter samt alla internetbokmärken. DS.

söndag 13 augusti 2017

Skyltsöndag #118Är fortfarande förvisad till mobilbloggning, men jag kan ju inte strunta i min egen Skyltsöndag eller hur!?
Alltså lägger jag upp en skylt (vet inte hur man lägger upp fler med mobilen...) som inte är bearbetad.
Vet inte hur man länkar heller...
Det är i alla fall Pumita som har uppfunnit Skyltsöndag och jag förvaltar den.

Tusen tack för att ni skyltar:-)

PS. Tror att jag är tillbaka i blogglandia på tisdag. DS.

tisdag 8 augusti 2017

Tyst ett tag


Det kommer att vara tyst här på bloggen ett tag. Min laptop hat nämligen lagt av. Ni vet blå skärm och error code:-( GRRR.

måndag 7 augusti 2017

Glad måndag

Foto: Aftonbladet.

Klart det var en glad måndag idag. För första gången på bra mycket länge fick vi inte en endaste droppe nederbörd. Bara en så’n sak gör ju att man blir extra glad. Men gladast är jag över gårdagens final i Euro2017 för damer.

Nederländerna eller Holland
Varför Holland i detta mästerskap genomgående kallades för Nederländerna har jag ingen aning om, speciellt då Belgien också deltog och landet mig vetande också ingår i Nederländerna. Så precis som holländarna själva håller jag mig till Holland.

Holland-Danmark 4-2
Finalmatchen mellan Holland och Danmark var en av det bästa – om inte DEN bästa – damfotbollsmatchen jag sett, framförallt under första halvlek. Fantastiskt långpassningsspel, tuffa närkamper, fina mål och utmärkta målvaktsinsatser. Till och med domarteamet var riktigt bra, för att inte tala om publikstödet som var enormt för båda lagen

Europamästare
Efter 2-2 i paus lyckades Holland näta två gånger till och därmed var den förtjänta segern ett faktum. Vilken succé för Holland som värdnation på alla plan faktiskt! Stort GRATTIS! En stor eloge till Danmark också som gav Holland en match in i det sista, och det med fyra förlängningskvartar i benen från kvarts- och semifinalen.

Några iakttagelser
- Det verkar vara inne med fotbollsstrumpor som går upp över knäet. Varför? Det ser bara fruktansvärt fult ut.

- Flera spelare speciellt danska Nadim fick ”justera” sina sportbehåer hela tiden. Dålig passform eller!?

- Marco van Basten var en bland nästan 29 000 åskådare.

PS. Vet inte varför jag envisas med att ta bilder av tv-skärmen? De blir alltid riktigt dåliga. Men som ni ser har jag faktiskt lånat ett proffsfoto från Aftonbladet. Jag menar en europamästare i så här snygga orangea tröjor förtjänar att se fina ut på min blogg;-) DS.

söndag 6 augusti 2017

Skyltsöndag #117

Inga Claes-Göran skyltar idag då jag inte var i Vasastan den här veckan (heller). Men jag har i alla fall kommit över några ganska så okej skyltar ändå, tycker jag. Enjoy!


På loppisen i Täby hittade jag den här skylten. Sååååå himla bra!!! Hoppas att någon köpte ”dessa mobilställ”.


Om man äter/tar en drink på Snaps uteservering vid Medborgarplatsen i Stockholm gäller det att betala kontant. Stället tar inga kort, och gästerna hänvisas till en bankomat vid restaurangen i källaren. På vägen dit hittade jag den här skylten. Å eftersom Snaps serverar IPA och Corona så håller jag helt med.


Under sommaren har Unibail Rodamco som äger Täby Centrum piffat upp parkeringsgaraget. Bra! ”Unexpected shopping” är ju Täby Centrums ”slogan”. Men här slår den definitivt fel tycker jag.


När jag såg den här registreingsskylten tänkte jag osökt på Susjos, som just nu semestrar på Sicilien. Utgår ifrån att det finns ett BB i staden Böblingen söder om Stuttgart i Tyskland också, trots att orten bara har 46 000 invånare enligt Wikipedia. Annars gäller väl Stuttgarts BB:n för kvinnor som ska föda. Ungefär som här alltså, där man skickar vidare kvinnor från Stockholm till bland annat Västerås.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

lördag 5 augusti 2017

LördagscitatCitat: What a piece of junk!

Källa: Geeks of doom

Inte ens maken visste vem den där figuren var. Han måste ha tappat intresset för Starwars, uppenbarligen;-) Själv har jag inte sett ett enda avsitt/en enda film av serien. Tog bilden i veckan i skyltfönstret på en leksaksaffär. Å japp, jag kunda ha valt ett citat om handlade om Lego, men det gjore jag inte;-) Konstigt nog håller jag med citatet i det här fallet även om figuren liknar en Dalek i makens favoserie Dr Who;-)

Marie i Skrifvarstugan har uppfunnit Lördagscitatet.