lördag 24 mars 2018

LördagscitatetCitat: Öl är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga.

Källa: Benjamin Franklin (1706-1790)

Benjamin Franklin tycker uppenbarligen att man även ska vara lycklig på tunnelbanan, där man dricker starköl samt slänger den tomma burken på golvet. Inte fanns väl varken burkar eller tunnelbana vid Franklins tid;-)

Marie i Skrifvarstugan har uppfunnit Lördagscitatet.

Då burken är färgglad får den vara med i Gärdsmygens "projekt färg" också.

fredag 23 mars 2018

Färgglad fredagsmixKan inte klaga idag heller, över vädret alltså. Sju plusgrader och två timmar sol efter klockan 14:30 får väl godkännas. Däremot kan jag bara beklagande följa nyheterna och lyssna på vad som hänt i Paris och Kabul idag. Dessutom kan jag inte låta bli att följa de olika akterna i ”Facebook-affären”. Ger mig själv retroaktivt en klapp på axeln, då jag från dag 1 vågat vägra Facebook.

Gärdsmygen har inte bara uppfunnit ”projekt färg”, utan det är även hon som gett mig den fina kylskåpsmagneten. Dessutom har hon skrivit ett mycket intressant och tänkvärt inlägg om just hennes åsikter angående ”Facebook-affären”.

Så visst behövs det färg idag med:-)


Färgkombon orange och gult är inte helt fel...


... inte här heller. Om blommorna inte hade stått så högt upp hade jag kollat vilken sort som "gömmer" sig bakom de färgglada pappret. Men jag hade nog ändå inte vetat vad jag tittat på;-)


Det hade kunnat bli en röd, jag menar - orange/gul - tråd i det här inlägget om det inte var för den här bilden. Finn ett fel och berätta för mig hur folk tänker, om de gör det överhuvudtaget. Ibland undrar jag...

torsdag 22 mars 2018

En solig torsdag med enstaka färgklickar

Ni kommer troligen inte tro mig när jag berättar att vi har haft fem soliga dagar i följd här i stor- Stockholm. Idag var det hela 6 grader varmt utan antydan till blåst. Å då vet ni kanske vad nollåttorna i alla åldrar gör, förutom att luta sig mot en husvägg, sluta ögonen och suga åt sig varenda solstråle vill säga. Här ska ni få se.


Visserligen kan man diskutera färgmängden i den här bilden, men den får ändå vara med. Utemöblerna hos Monrads i Djursholm har kommit fram. Filtarna var lite slarvigt slängda, så jag slår vad att folk satt där innan jag och maken dök upp.


Bara några meter därifrån finns det en korvmoj och där sitter ungarna och äter korv med pommes frites.


Den äldre generationen plockar fram vårkläderna och fikar inomhus. Klokt!


Japp, det är vår nu sägs det. Bildbevisen talar för det.

Kanske ett aningen ”färgsvagt” inlägg till Gärdsmygens ”projekt färg”, men jag satsar på det ändå;-)

onsdag 21 mars 2018

Sopsortering – del 3


Fint och rent runt behållarna för hushålls- respektive matavfall.


Ni anade kanske att det skulle bli en uppföljning av mina inlägg om sopsortering. Idag är det precis två veckor sedan som bostadsrättsföreningen ”öppnade” de nya stationerna för sophantering. Tilläggas ska att vi upp till för några år sedan även hade extra ”rum” för grovsopor. Tyvärr stängdes dom för att folk slängde saker där som inte var tillåtna. Grovsoprummen ersattes med en ambulerande sopstation som kom en gång i månaden, vilket fungerade mycket bra.

Nu
Nu finns det bara sopsorteringskärlen att tillgå, vilket såklart vållar problem. Behållarna töms en gång i veckan, på måndagar. De flesta verkar sortera sina sopor under helgerna. Eller sortera och sortera.

Så här såg det ut i lördags…

Fel dimensionerad behållare för plastförpackningar eller...

… och så här i söndags.

Plast verkar vara den största boven, men kärlet för pappersförpackningar/-kartonger har nästan kommit ikapp som ni ser.


Det blåste en aning i söndags också...

Kliar sig i håret
I måndags besökte fastighetsförvaltaren ”brottsplatsen” och kliade sig i håret både en och två gånger. Vi var några grannar som diskuterade eländet med honom, och det ska åtgärdas omedelbart, som alltid i vår brf. Under konversationen kom det fram att en granne hade sett någon som inte bara knölade in simfötter i behållaren för plastförpackningar utan även delar av en barnvagn samt en trasig förvaringslåda modell XXL… Fy f*n säger jag bara. Det ska bli intressant att se hur föreningen hanterar problemet. Kanske dags att öppna grovsoprummen igen eller att återinföra den ambulerande sopbilen.

Inlägget handlar visserligen om ett fruktansvärt tråkigt ämne, men dessbättre finns det färg i bilderna också den här gången. Alltså platsar fotona i Gärdsmygens ”projekt färg”.

PS. Sveriges äldsta bloggare är 105 år. Hon heter Dagny och fick besöka kungen och drottningen. Kolla här! En solskenshistoria helt enkelt:-) DS.

tisdag 20 mars 2018

Weekly photo challenge: Vecka 12 – ”Bubbla”

Nu vet ni ju vid det här laget att min hjärna inte fungerar som vanliga hjärnor. För när jag såg temat tänkte jag i tur och ordning på

- IT bubbla
- Fastighetsbubbla
- Volkswagen bubbla
- Såpbubbla.

IT- och fastighetsbubblan hade jag kunnat illustrera med lånade bilder. Sedan slog det mig att jag inte hade ett foto på en VW-bubbla heller – trodde jag. Alltså letade jag i mitt (osorterade) arkiv efter såpbubblor som jag visste att jag fångat i Alicante ifjol.

VW-bubbla
Så döm om min förvåning när mitt detektivarbete även resulterade i fyndet av en läcker lila VW-bubbla, dessutom med en rolig registreringsskylt. Den stod vid Poniente-stranden i Benidorm, och jag hade totalt glömt att jag tagit bilden. Älskar denna fotoutmaning:-) Så mycket man hittar som man inte visste att man hade;-)


Öl
Såg att många valde champagne och cava för att visa bubblor. Då jag inte dricker bubbel men väl öl såg jag att bubblor även finns i den drycken. Behöver jag tillägga att även den bilden är tagen i Spanien. Som sagt jag älskar dessa temaord:-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bubblande bidrag hittar ni här.

Färg saknas ju inte heller i inlägget, så det kvalar lätt in till Gärdsmygens "projekt färg".


måndag 19 mars 2018

Glad måndag med färg
Det blev en riktig glad måndag även idag.

- Lunch med favo kollegan Yvonne är alltid en höjdare.

- Ny text på "lådskylten" hos Johan och Nyström, efterträdarna till Claes-Göran visade att det äntligen börjar hända något i lokalen. Så det finns hopp för ett stående inslag i ”min” Skyltsöndag framöver:-)

- Mejl från en annan favo kollega Carola som meddelade att det blir ett tips till fotbolls-VM i Ryssland i juni även i år. Hon undrade om jag ville vara ”expertkommentator från tv-soffan igen. Å gissa om jag ville;-) Återkommer med fler detaljer sedan. Vet ju att åtminstone två Steve och Eva vill vara med.

- Även om fjädrar inte är min grej så måste jag säga att de är färgglada och gör mig glad. Tog ovan bilder idag hos Östra Blommor vid KTH och utanför Mörby Centrum.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Gärdsmygen har kommit på den strålande idén med ”projekt färg”.

söndag 18 mars 2018

Skyltsöndag #149

Dags för en rolig Skyltsöndag igen! Veckans skyltskörd är kanske inte den bästa jag lagt upp, men jag är ändå rätt så nöjd med den;-)


Tackar för vårkänslor i Täby Centrum:-) Efter tredje dagen med soligt och fint ”balkongväder” börjar jag till och med få vårkänslor utanför centrumet.


Förstår inte varför nödutgångar alltid slutar med att man springer in i en vägg.


Läckra färgglada Zlatan kalsonger. En skyltning som jag gillar. Han själv poserar i svarta kallingar som jag visade i Skyltsöndag #135.


Veckans höjdare: Jo då!! Med tanke på undertiteln på min blogg hoppas jag att jag spridit en del glädje bland mina läsare och följare. Å det har ni gjort också kan jag säga – spridit glädje alltså:-)


Inlägget är ju ganska färgglatt tycker jag, så det får också bli mitt bidrag till Gärdsmygens ”projekt färg”. Är sååååå glad att Gärdsmygen fortsätter en vecka till med denna glädjespridande fotoidé:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. För ovanlighetens skull blev det ju nästan en röd tråd i min Skyltsöndag;-) DS.