lördag 24 juni 2017

LördagscitatCitat: Have you ever watched a crab on the shore crawling backward in search of the Atlantic Ocean, and missing? That's the way the mind of man operates.

Källa: Henry Louis Mencken

Marie i Skrifvarstugan har uppfunnit Lördagscitatet.


fredag 23 juni 2017

Glad MidsommarAntingen brinner man för Midsommar, eller så gör man det inte;-) Hursom - med denna glödande himmel över Täby önskar jag er alla en riktigt Glad Midsommar:-)

torsdag 22 juni 2017

En limegrön gärdsmyg har landat


En läcker limegrön gärdsmyg.


Gärdsmygen och jag har samma humor. Asgarvade när jag såg kortet med den fina hälsningen:-)

En fågel
Gärdsmyg är en fågel som gillar att bo i håligheter. Den blir inte större än cirka 11 centimeter, är röd- eller kanelbrun på ovansidan och på undersidan brunvit med en mörk tvärvattring. Den har en ganska lång och spetsig näbb, som är nedåtkrökt. Gärdsmygar är ganska blyga och lever i löv- och barrskog där undervegetationen är tät, exempelvis i anslutning till nyupptagna hyggen. Den gillar äta spindlar och insekter och är mycket ljudlig. Den är vanligt förekommande i södra Sverige och upp till Värmland, Västmanland och norra Uppland samt i viss mån även längs Norrlandskusten.

En fin cybervän
Gärdsmygen är också en fin cybervän som jag träffat irl två gånger. Hon bor inte i håligheter utan i en villa, är betydligt längre än 11 centimeter och har brunt hår. Hon har ingen näbb utan en fin mun. Blyg är hon inte heller. Om hon gillar spindlar vet jag inte, men jag tvivlar på att hon äter dom och andra insekter. Ljudlig är hon abolut inte utan pratar väldigt lugnt och fint. Hon är bosatt i Halland och jag har ”känt” henne i nästan 10 år via bloggen.

Det är av Gärdsmygen som jag fick en söt liten limegrön gärdsmyg idag. Tusen tack tjejen:-) Han trivs utmärkt på fönsterbänken med utsikt över balkongen och innergården. Å jag stortrivs med honom:-)

onsdag 21 juni 2017

Några uppenbarelser

Idag drog maken och jag söderut, närmare bestämt till Hornstull, vidare över Liljeholmsbron till Aspudden, Hägersten och Midsommarkransen. På något sätt kan jag aldrig håller isär de tre sistnämnda stadsdelarna, vilket kan bero på att de flyter in i varandra och jag aldrig besökt självaste Aspudden förrän idag. Kan väl säga som så att det är en otroligt charmig del av Stockhom som dessutom ligger på tre höjdnivåer. Otroligt läckert! Å högst upp dyker det helt plötsligt upp en kyrka som råkar heta Uppenbarelsekyrkan. Den var riktigt mäktig och kyrkans namn är verkligen klockrent. Hoppas ni gillar bilderna. Hade gärna kollat in interiören också, men det pågick en begravningsgudtjänst och då backar till och med jag;-)


Charmiga Aspudden som faktiskt hade en "riktig" bokhandel kombinerad med ett café. Smart!


Uppenbarelsekyrkan är ett klockrent namn för denna mäktiga byggnad som hade gjort sig ännu bättre mot en blå himmel


Ett ovanligt "klocktorn" på baksidan av kyrkan. Verkligen en annorlunda placering av kyrkklockorna.Entrén med reception. Snyggt tycker jag!

tisdag 20 juni 2017

Weekly photo challenge: Vecka 25 – Sol

Som jag berättade igår hade vi ju faktist sol och underbart väder i tre dagar. Det hade alltså varit riktigt smart att ta soliga bilder till ”Weekly photo challenge” just då. Men då ingen någonsin anklagat mig för att vara smart gjorde jag inte det. Å idag var vi tillbaka till en vanlig svensk sommardag med 17 grader. Ändå lyckades jag med att fånga några dagsfärska solar åt er. Enjoy!


Min favo kollega är en riktig solstråle. På vår lunchdejt idag hade hon den här fräcka tröjan på sig. Och den fick mig att stråla som en sol. Å nej, bilden är inte tagen på en toalett utan hos Fabrique vid Odenplan.


Ja, även bakom den bilden finns väl något som heter sol antar jag;-)


Åsså kom den fram till slut – fullt synlig dessutom. Och som vanligt lyckades jag med att få med några bonussolar – bara för er:-)


När jag tog upp den här bilden i Photoshop tyckte maken spontant att himlen såg ut som en världskarta. Tycker han har rätt. Den må vara spegelvänd, men ändå. Alltså ärligt talat - när såg ni en solig världskarta senast;-)Sanna
är uppfinnaren av detta roliga fototema.

Flera soliga bidrag hittar ni här.

måndag 19 juni 2017

Glad måndagIdag var verkligen en riktigt glad måndag:-) Jag menar drygt 25 grader och sol tre dagar i sträck, då kan man inte vara annat än på gott humör. Blev extra glad idag då jag till och med hittade den perfekta rubrikbilden till det här inlägget. Älskar när sån't händer bara sådär:-)När det äntligen har blivit varmt i stor-Stockholm är det ju viktigt att sköta om vätskebalansen, vilket vi gjorde på Pont vid ”havet” i Hägernäs Strand.


Där kan man följa sjöflygplanens starter och landningar. Täby Sjöflygklubb är granne till Pont och är Stockholms enda flygklubb som bedriver verksamhet med normalklassade sjöflygplan. Å ser ni – det här flygplanet har till och med ett ansikte.


Om man inte vill flyga utan hellre ta ett dopp i det iskalla vattnet går det bra det också. Vid Hägernäs Strand finns det hur många bryggor som helst, en strandpromenad samt en väldigt fin badplats, där man garanterat inte får sand mellan tårna.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

söndag 18 juni 2017

Skyltsöndag #110

Idag kunde jag ha satsat på en röd tråd om jag velat ålltså. Hittade nämligen tre nya och en gammal skylt hos Claes-Göran. Men åt andra sidan hade det ju bara blivit tre foton (ville inte upprepa den gamla texten), så jag struntade i den för mig uppenbarligen alltför ambitiösa röda tråden;-)


Claes-Göran hade ändrat texten på en sida av skylten till ”800 grader”. Här fick jag googla för att se vad han menade. Skylten syftar troligen till Ebba Grön:s låt ”800 grader”. Musik är uppenbarligen inte min starka gren om man säger så.


Sedan upptäckte jag den här nya texten på självaste skyltfönstret. Japp, jag vet att den är aningen svårläst så jag skriver ut den: ”Svart är fult, brunt är nice, grönt är också nice, även blått är nice, vi har inget i rosa. Claes-Göran – I love you, då jag håller med dig helt och hållet:-)


Lite udda öppningstider kan jag tycka. Å jag är inte ”out of my mind”;-)


Den här kartongen hittade jag på Systembolaget. Tänk vilken grej – man köper Adobes Photoshop, Acrobat och/eller Indesign med mera åsså får man ett organiskt rosévin på köpet. Nej, det får man inte;-)


I Ticketbutiken i Täby Centrum hittade jag den här skylten. Gissa om jag skrattade högt:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.